Élet-Módi

Fjällräven Singi 20 – Mindenki kedvence

A rókás márka hazai forgalmazójának jóvoltából lehetőségünk nyílt a Singi család legkisebb modelljét, a Singi 20-at tartós tesztnek alávetni.

A Stone Grey színben érkezett hátizsák felülről nyitható kialakításnak köszönhetően egyszerűen pakolható, míg a párnázott hátpanel, illetve az állítható váll- és mellpántok a tökéletesen kényelmes viseletet teszik lehetővé. A klasszikus félhenger megoldás, a fedelében két zipzáros zsebbel megfelelő hasznos térrel rendelkezik.

A kis Singi tökéletes partner lehet könnyű, például egynapos túrához, mely megkíván váltóöltözetet, esőkabátot, kulacsot, és minden egyéb olyan tartozékot, amit szükségesnek vélünk magunkkal vinni. A külső elasztikus zsinór még extra „tárhelyet” biztosít, mondjuk egy polifoam matrac vagy kimelegedésünk esetén a feleslegessé vált ruhadarabok számára. A zsák hosszában mindkét oldalon erős rögzítésű szemekhez csatolható bármilyen kiegészítő, ha belül már nincsen hely.

Mi egy egésznapos apróvad vadászaton is viseltük és bátran elmondható, hogy sok doboz sörétes lőszerrel megpakolva sem kényelmetlen hordani, sőt, kialakításának köszönhetően tökéletesen elosztja a terhet. A lőszer mellé természetesen egy kulacs, meleg pulóver és az elengedhetetlen kellékek is befértek, nem okozott fejvakarós pillanatokat a csomagolás.
Az időjárás is próbára tette a kis Singit, a kitartóan csepergő eső, a nedves, saras talaj sem okozott problémát. Ez utóbbi akkor volt mérvadó, amikor elállóként könnyítettünk a hátunkon. A már említett kialakításának köszönhetően földre téve áll, mint a cövek, nem borul, nem dől semerre. Az sem elhanyagolható, hogy az idillinek éppen nem nevezhető időjárás ellenére nem ázott be és a nap végén nedves szivaccsal egyszerűen megtisztítható volt.

De könnyű az iskolatáska

A legnagyobb „nyúzást”, egy kerek hétig iskolába járás közben kapta. Kíváncsiak voltunk, hogy egy alsós általános iskolás számára mennyire kényelmes, mennyire funkcionális a zsák. Nem kell meglepetést elárulni, jelesre vizsgázott, pedig nem volt kímélve. Könyvek, füzetek, tanszerek, tornazsák, uzsonna, kulacs volt mindennapi társa. Amit mindenképpen meg kell említeni, egy gyermek számára is beállítható, testméretéhez igazítható a vállpántoknak és a mellhevedernek köszönhetően. A súlyelosztás tökéletes, nem húzza hátra a gyerekek hátát sem. Noha egy alsósnak szüksége nem volt rá, de a főrekeszben egy laptop tartó rekesz is megtalálható, amibe tökéletesen belefér a munkaeszközként hordott gép is, 15” méretig.

Strapabíró fülének köszönhetően kézben is hordható, minden probléma nélkül. Ez kifejezetten praktikus városi közlekedés esetén, ha példának okáért a buszon, villamoson, vonaton nem szeretnénk, hogy mások is közelebbi ismeretséget kössenek kedvenc útitársunkkal.

Összességében bármilyen könnyű outdoor tevékenységhez ajánljuk. Akár kirándulás, akár vadászat a cél, de anyagának, strapabíró szerkezetének köszönhetően horgászathoz is ajánlott. Sőt, ha áldozunk arra, hogy gyermekünknek sokáig minőségi és a hétköznapi gyűrődést bíró iskolatáskája legyen, akkor sem nyúlunk mellé a Fjällräven Singi 20 hátizsákjával.

Technikai paraméterek:

Méretek:            44 x 27 x 19 cm
Űrtartalom:        20 liter
Tömeg:              0,57 kg
Felhasználás:    Horgászat, Kempingezés; Túrázás; Utazás; Utcai; Vadászat

Ez is érdekelhet