Kép-Más

Az összefogás ereje

Vetőmag és friss vágott saláta adomány

Az elmúlt napok, hetek történései mindenkitől sok odafigyelést igényelnek, de szerencsére ebben a helyzetben sem kell egyedül éreznünk magunkat, hiszen a közösségek megmutatják az összefogás erejét. A K&K Family Kft. például nagyvonalú felajánlásával támogatja a környékbeli családsegítőket és szociális gondozókat, melynek kapcsán Kemény Kristóf tulajdonossal beszélgettünk.

Berek.hu: Miért döntöttek úgy, hogy támogatják a helyi közösségeket?

Kemény Kristóf: A cég életében mindig fontos volt, hogy hozzájáruljunk a környék fejlődéséhez, az itt élő emberek boldogulásához, akár munkahelyteremtéssel, akár az egészséges táplálkozás népszerűsítésével. Eddig is kiemelten kezeltük a családok, idősek helyzetét, de az elmúlt hetek történései világossá tették számunkra, hogy minden korábbinál nagyobb szükség van az összefogásra, melyben a maga módján mindenkinek részt kell vennie.

Berek.hu: A K&K Family hogyan segít?

Kemény Kristóf: A környező településeken élő idősebb korosztályt szeretnénk támogatni.  Első ütemben Sóskút, majd Tök, Zsámbék, Perbál településeken kezdjük el az együttműködést. Családsegítők és szociális gondozók munkáját szeretnénk segíteni, hogy a rászorulókat támogassuk: egyrészt salátacsomagok felajánlásával, másrészt vetőmagok eljuttatásával, hogy a későbbiekben ők maguk gondoskodhassanak a saját ellátásukról.

Berek.hu: Hogyan fogadják az említett szervezetek a felajánlásokat?

Kemény Kristóf: A visszajelzések alapján különösen hasznosnak találják, hiszen ez nem csak egy egyszeri felajánlás, hanem egy tartós segítség. A háztáji kiskertek visszaszorulóban vannak, ezt is fontosnak éreztük, szeretnénk, ha az emberek ismét veteményeseket telepítenének és odafigyelnének a kiegyensúlyozott étrendre. Emellett ezzel is szeretnénk támogatni az időseket, hogyan kössék le magukat, az pedig köztudott, hogy a kertészkedés megnöveli az élethosszt, így mindenképpen jótékony hatással van a testi-lelki egyensúlyra.

Családi vállalkozás

A K&K Family 2003-ban alapult, és mindössze egy évtized alatt, lelkes családi tulajdonban lévő zöldségfeldolgozó üzemből Magyarország egyik legmeghatározóbb konyhakész salátagyártójává nőtte ki magát. A mára már az Európai Unió több országába exportált termékek titka, hogy a kis vállalkozás sosem felejtette el gyökereit, és a dinamikus növekedés ellenére is megmaradt családias cégnek, amely felesküdött a minőségre és a friss, gondosan válogatott hozzávalókra.

A K&K Family célja, hogy az egészséges táplálkozás mindenki számára elérhető legyen. Salátáink, zöldségválogatásaink, önteteink egyaránt friss, gondosan válogatott hozzávalókból készülnek, szigorú minőségbiztosítási elvek és rengeteg gondoskodás mellett. A konyhakész termékek összeválogatásakor nagy figyelmet fordítunk a különleges ízharmóniák megteremtésére, de a gasztronómiai élmény mellett az is fontos számunkra, hogy termékeink megjelenése is azt az igényességet sugározza, ami a csomagolások belseje rejt.

Bízunk benne, hogy cikkünk inspirál másokat – cégeket és magánszemélyeket egyaránt –, hogy lehetőségeikhez mérten kivegyék a részüket a nehéz helyzetben lévő emberek támogatásában!

Ez is érdekelhet